Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Milano i bilder

Milano-2

Flyger de inte lite väl nära?
Och en mojito som en skön inledning på en skön helg i Milano med syrran.

Milano-6

Jag tycker ändå att pizzorna på Belladonna där hemma är godare... De har liksom för lite ingredienser på sina pizzor i Italien. Min syster tog en pizza med ruccola. Man kunde inte pizzan, säkert tre-fyra deciliter ruccola ovanpå.

Milano-4-på

Foto till sonen som älskar påfåglar.

Milano-3-AF

Har du varit på Abercrombie & Fitch? En shoppingupplevelse utöver den vanlig affär (då menar jag inte (bara) de som står och"tar emot" en när man kommer eller vad man ska kalla det). Bra musik och snygga kläder, även om det mesta inte passade: jag är too old.... Kolla jeansen: mitt pekfinger är fasen tjockare än de benen. Klänningarna som jag trodde var linnen var en decimeter för korta för att vara anständiga och en decimeter för långa för att kunna ha som linne.

Det roliga var att butikerna inte skyltar med var de ligger, vi irrade runt lite, sen kunde jag faktiskt lukta att vi var i närheten: det luktade parfym lång väg utanför!

Milano-5-K

Lite holy smoke och gudstjänst på söndagsfömiddagen i Doumen. Tänk vad de kunde bygga förr. Kyrkan är verkligen vacker och vi gick upp till taket också. Det kostade fem euro att gå med apostlahästarna. Hiss sex euro.

Milano-7

Mannen satt och tittade ut på folket på gatan under hela tiden vi satt och åt god brunch. Pizzamuffins, latte macchiato, stekt aubergine och ungsbakad kål av något slag. Himmelskt gott. Och en biscotti och ett glas vitt vin till efterrätt. Jag är avundsjuk på den goda maten! Jag menar; skulle vilja ha så fina råvaror hemma också.

Det moderna huset är mittemot vårt hotell. Nh-hotel. Bra hotell som inte låg så nära centrum som jag trodde.

Milano-1

Tröttaste benen i stan. Surr i benen upp till knäna och några blåsor. Men det var det värt! Blomman är en rödbetsros. En man satt på gågatan och skar ut blommor ur grönsaker. Bilden var värd mina sista eurosar, 70 cent fick han för den.

Kommentarer

  1. Härliga bilder - åh, vad jag blir sugen på att resa...
    Kram, Monic

    SvaraRadera
  2. Och man blir också sugen igen när man kommer hem från en resa, eller hur?!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg