Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Mera mat

Italiensk-mat

Ikväll blir det små pastaplattor med tre olika såser från Italien: arrabiata (jag tänker alltid på den här när jag hör "arrabiata"), pesto med valnötter och ricotta och kapris. Nyligen importerat. Att äta gott är halva nöjet med resan. Den andra halvan är... shopping... eller nästan.

Fåtölj

Kommentarer

  1. OJ
    OJ
    OJ

    ....vilka fina bilder du bjuder på.

    Man blir hungrig och shoppingsugen på samma gång.

    LiseLotte

    SvaraRadera
  2. Tackar. Jag fick gå och göra mig en macka efter inlägget! :)

    SvaraRadera
  3. Så härligt ni verkar haft det. Håller verkligen med om Italienska pizzor! De svenska är MYCKET godage :)
    Ha det bäst! Åse

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg