Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Norrsken i syd

Det utlovades norrsken ända nere i södra Skåne igår. Det är sådant man gärna vill se, men brukar glömm när det väl är dags att gå ut och titta. Men igår kom jag ihåg! Min man fick släcka ned huset via proppskåpet för att jag skulle få bra fotoljus, dvs mörkt.

Det var jämnmulet, men man kunde se det ändå. Himlen såg ut som om vårt lilla Höllviken låg nära en storstad och natthimlen lystes upp av stadsljuset, ni vet, såna där orange nattmoln.
Första bilden blev lite mörk, så som det egentligen såg ut, men när jag ökade exponeringen lite, så blev det fina orange bilder.

IRL:
Norrsken-1

Också IRL, men längre exponeringstid:
Norrsken-2

Sommarfrukostbordet har blivit av med sitt vinterskydd. På nästa bild i kameran såg jag i kamerans display att en svart katt fastnat på bilden. Rätt lik vår lilla Majken. Och det var det minsann också. Hon hade smitit ut, för hittills har hon inte riktigt vågat gå ut. Nu stod hon mitt på gräsmattan och såg ut att njuta av att vara ute i natten.
Norrsken-Norrsken-bord

Sen kom en bil, som inte såg att jag stor där med stativ och fotograferade i mörkret, mysbyxor och vinterjacka.
Norrsken-bil

Så lång exponeringstid att jag hann springa fram och vara med i bilden, lite i alla fall. Påminner om mitt gamla trixande när jag fotografera analogt. Hu, det lät som om jag kom från bronsåldern. Stenåldern kommer jag inte från, för den kommer mina föräldrar från.
Norrsken-C

Jag älskar att fotografera!
Norrsken-hjartan

Vad sätter man för kategori på det här inlägget? Jag vill ju inte ha en som heter "väder".

Kommentarer

 1. Varför inte "södersken"?
  Synd att jag missade det i verkligheten men kul att se dina fina bilder!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att du hann fota, eftersom jag missade det helt.. men nu har jag ju fått se det ändå:)

  SvaraRadera
 3. Jamen det heter det väl i Australien?
  Det var inte alls så ljust som på de fem sista bilderna, men väl märkbart ändå.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg