Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Måndagsförmiddag

Kungsängslilja

I morse sprang jag min vanliga runda "lökarundan"; för att den går förbi ett ställe där de odlar lök. Tro nu inte att jag joggar på morgonen så ofta. Jag tror detta var kanske tredje gången i mitt liv jag joggade innan förmiddagen. Det känns skönt att ha det avklarat och så gör det sådär skönont i musklerna.

Dagens bilder är en av de blommor jag gillar mest, kungänsgliljan. Jag tycker att mönstret är så fascinerande, nästan rutigt. Bra jobbat naturen!

Kommentarer

  1. Ja, den är riktigt fin! :-)

    SvaraRadera
  2. Håller med, den är nästan otrolig!
    Snart får man väl börja spana efter backsippor!
    Vårkram, Monica

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg