Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Knäckemacka

Knäckebröd

Just nu hade jag velat ha ett knäkebröd med två skivor korv och rätt mycket smör. Just för att knäckebrödet river så skönt i halsen när man är förkyld. Jag har fått vintersäsongens första förkylning, så jag ska inte klaga, det är ju trots allt april. Men man blir allt lite lappsjuk när man går här hemma och för monolog med katterna och inte gör så mycket när man egentligen har all tid i världen på sig att göra allt det där man annnars inte hinner eller orkar.

Jag hade en chef från Stockholm som inte visste vad knäckebröd var. Däremot visste hon vad "hårt bröd" var; knäckebröd. För mig är "hårt bröd" gammalt bröd. Eller krutonger.

Kommentarer

 1. Ja, dom pratar lite konstigt däruppe...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Va? Fast det är nog inte stockholmskt, att säga hårt bröd. Då måste man nog komma ännu längre uppifrån... ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag är från Norrland och sade alltid hårdbröd (som ett ord) innan jag flyttade till Linkping och blev tvungen att byta till knäckebröd för att ingen förstod mig annars. :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg