Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Två båtar

Batar-pa-nilen

En bild från Egypten-resan i julas. Vi åkte båt på Nilen och passerade dessa fina segelbåtarna. De förde direkt tankarna till min OÄ-bok, där det fanns en bild en sådan.

Jag har haft min vårjacka ett par dagar, men det är faktiskt några grader för kallt än för att inte frysa. Så trött jag är på att frysa. Och så är det hål i alla vantar. Ett vårtecken om något!

Bat

Kommentarer

Populära inlägg