Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Snart

Tulpaner

Idag fanns två alternativ på lunchpromenaden: frysa ihjäl eller blåsa bort. Skånsk senvinter i sitt esse. Men tulpanerna i trädgården sticker så fint upp under björkarna på framsidan. Snart. Strax. Om en stund. Inom kort. Snarligen.

Update: Nu finns det ett tredje alternativ och det är att halka och slå sig fördärvad på haglet/isen som ligger som en hal skorpa på marken.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg