Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Söndagen i sex bilder

Bjärred

Mamma, är det höst igen nu?
Det såg ut som det i naturen igår. Är det "förvår" eller "senvinter" eller kanske bara varm vinter.

Brunchdags igen. På Långa Bryggan i Bjärred. Det är härligt med brunch, som jag alltid brukar stava med "sch", som en slags tysk betoning på hur kraftfullt mätt man blir... Vi behöver inte den där genen längre som säger "ät, ät, skynda dig medan det finns kvar".

Måndagen startar jag med att klappa katten. Och sen andra katten. Sätter på lite Etta Jones för att behålla lite söndagskänsla och slår mig ned vid skrivbordet. Hemma. För att jobba. :) Yes!

Kommentarer

Populära inlägg