Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Myssen

mössor

Två favoritmössor? Jo. Först hade jag en som jag tappade och som jag retade mig, speciellt eftersom jag köpt den i en icke-svensk affär. Min käre man köpte en ny till mig på Kastrup.
Och igår dök den första upp igen! Den låg utanför caféet där jag anade att jag tappat den. Där har den stackaren legat ute under tak i minst två månader och fortfarande så här fin (den till höger) och ännu finare efter grundlig tvätt. O-jee, o-jee sjöng jag och dansade till bilen med två mössor (men egentligen, vad ska jag med två mössor till nu? Men jag var glad ändå)!
Ibland blir man glad för se små sakerna. Ha en fin helg!

Kommentarer

  1. Det är kul när borttappade saker dyker upp. Tänk om allasekatörer jag har tappat bort ( läs slarvat bort) skulle dyka upp, jag hade kunnat öppna sekatöraffär. Bra att du nu har två mössor, för rätt som det är så är den ena borta ;-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg