Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Fula saker

Duvann

Ibland känner jag för att fotografera fula saker. Då kan de genom kameralinsen bli fina istället, om man betraktar dem på ett annat sätt; lyfter ut bilden ur sin egentliga kontext, fint va? Idag blev det såna fula saker i industriområdet en bit från jobbet. Gubbar i blåkläder som undrade vad hon fotade. Och en massa duvor som åt tappade frön från en valskvarn - tror det heter så. Sen flög de iväg när det kom en traktor.

Vad tror ni de sitter och säger till varandra på taket? Jag tror de hade tävling dit, men är såna ödmjuka fåglar att de säger: du-vann, nä, du-vann, näää, DU-vann till varandra.... (Sorry för den låga humornivån)..

Kommentarer

 1. Faktiskt roligt!!!
  Och jag tycker att dom ser rätt söta ut, där dom sitter och tittar ut!
  Ha en fin fredag, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Ja, duvorna är söta, men inte miljön de lever i. Tänkte på det när jag skrev inlägget.

  Tackdetsamma till dej!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg