Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Fastlagssemlor

Ej-hembakat

Jag älskar verkligen semlor. Och grädde. Jag har ätit säkert tio stycken semlor redan i år, de flesta hemgjorda, men inte hembakade. Det har jag bildbevis på: bullarna känns sådär framtidsaktigt fyrkantiga, fast efter lite "massage" fick de tillbaka den runda formen igen. Gott.
Idag skulle vi variera dem lite. Hur då? Mitt förslag med Nutella istället för mandelmassa och oboy i grädden blev tyvärr nedröstat. Jag tror fortfarande att det hade varit gott.
I love fika.

Kommentarer

 1. mumms mumms visst är fika gott gott!

  SvaraRadera
 2. Men just nu är ett glas rött godare. :) 22:25 piip.

  SvaraRadera
 3. Oj, klockan är visst 22:56.. :)

  SvaraRadera
 4. Hmmm du måste ha druckit mer än ett glas :))

  SvaraRadera
 5. Mmm semlor! Har du testat med lite Baileys i grädden? Mumsigt värre! Vilken fin webshop du har, älskade "what goes around" trycket!

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset med Baileys, det ska jag definitivt testa.

  Kul du gillar Caro-lines.

  SvaraRadera
 7. Bor och går i skolan i Oslo och ibland så saknar man bara Sverige, tex när man ser bilder på semlor! :)

  SvaraRadera
 8. Mums det lät gott. Jag köper ditt förslag.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg