Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Matt

Matta

I höstas köpte vi tre mattor. En orange lurvig sak, en randig från Rusta och  den här lapptäckeskelimen från CarpetVista.se. Läste en insändare i en inredningstidning om affärsidéen lapptäckesmattor: ta nåt gammalt, klipp itu, sy ihop och ta tio gånger så mycket betalt. Smart. Vi gick på det. Jag gillade faktiskt först inte den, tyckte att den var lite rörig och lite för gul, men sen kom jag på hur den matchade alla bokryggarna. Rummet blev ett. Och den är rätt diskret trots att färgskalan i den är rätt bred. Nu kan jag verkligen inte tänka mig rummet utan den. Kanske skulle ha en i tvättstugan också?

Kommentarer

 1. Vackert! Jag skulle vilja ha en matta med karaktär just i arbetsrummet där jag har den stora bokhyllan. Myllret myllrar liksom ihop :)

  SvaraRadera
 2. Det påminner om en "patchwork-matta, som Lisa med bloggen
  http://lisastorp.blogspot.com/,visade igår, tisdag! Kolla där!
  Fint, tycker jag!
  Kram, Monica

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg