Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Lite inredning

Vi har fixat och pysslat en hel del i huset den senaste tiden. Igår kom två kuddar från Elin Maria,  tack för snabb leverans. De lyser upp soffan så fint med sin varma och mustiga färg. Tavlan är från Rädda Barnens julshop och vår son kallar den för "fågelfängelset"...

De två små glasen är från hon-på-Gotland som jag just nu inte kommer på vad hon heter. Den ena har jag köpt i Stockholm och den andra har en kollega med stuga på Gotland köpt till mej. Katten är egypisk och extremt välprutad: från 110 egyptiska pund till 20. I dalahästminikoppen står tre rökelsepinnar: Sverige i ett nötskal.

Puffarna är också import and real-camel-leather-look-it-will-not-burn sa försäljaren och eldade på dem med en tändare utan att det blev märken för att visa äktheten. Brinner inte äkta kameler eller?


Lite-hus

Kommentarer

 1. Härlig färg på kuddarna & fina bilder! :-)

  SvaraRadera
 2. Ja, jag gillar också färgen på kuddarna, härligt mustig!
  Och så gillar jag det lilla plåthuset!
  Ska man ha ljus i det, eller?
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Tack Tina & Monica!

  Huset är från Valter & Co (köpt i blomsteraffären bakom Åhlens i stan i Malmö) och jag har väremljus i, ser så hemtrevligt ut därinne är det är tänt.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg