Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Halt

Det regnar idag. Snön rasar ned från taket och det är halt på trädäcket, hade varit en snygg syn: mig i morgonrock och curlingkängor i en tödriva... Jag skulle ju bara hämta tidningen!

Vi slöar sista lata dagen med sovmorgon. Och i eftermiddag vankas årets andra fastlagsbullar och mina föräldrar ska hälsa på nya familjemedlemmen: Majken, ett år, brittisk korthårskatt. Hon är kolsvart och svår att fånga på bild, sen vill jag inte skrämma henne med blixt heller, men bilder kommer, jag lovar! Vi ska försöka vända hennes dygnsrytm först, så att hon är vaken lite mer på dagen.

Halt

Bild: Halt var det här (dock inte på vårt trädäck!)

Kommentarer

 1. Här är det sol och tre plusgrader!!!
  Fast HALT!
  Ha en fin söndagseftermiddag!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Detsamma till dig Monica, men imorgon då och lite mer isfri hoppas vi!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg