Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Egypten i (många) bilder

Hej! Har inte bloggat på ett bra tag: vi har varit i Egypten under julen, men tänkte låta bli att berätta det för alla tjyvar via bloggen. Nu följer ett antal bilder för att ta igen lite bloggfrånvaro. Håll till godo om du orkar :).
Egypten2
Sonen i blåsväder vid Röda Havet, som till lillsyrrans förtret hade fel färg.


Egypten3

Nattliv i Hurghada.


Egypten4
Lika skrynklig hand som Tutankhamons...


Egypten1
"How often does it rain in Egypt?"
"Don't know. It's Allah. Do you know Allah?"
Men det regnade med besked sista kvällen, så mycket att de ringde från restaurangen vi bokat bord på och sa:
"Hello, restaurant full of water. No food tonight."


Egypten5
Kryddaffärerena såg precis ut som jag tänkt mig. Vi köpte med ananaste, hibiscusblommor som man lägger i varmt vatten, så vecklar de ut sig och blir till te, mangote, kebabkrydda, curry, kanelte och egyptiskt kaffe. När vi prutat klart, fick barnen var sin torkad blomma som man ska lägga i vatten, så ska den "blomma igen". Då kändes det som om prutande inte var så lyckat...

Egypten6
Det är en speciell känsla att fira julafton i flip-flops.

Egypten7
Snart tänkte jag lära mig surfa. På allvar. Här hemma. (Och på havet då, inte i datorn för det kan jag).

Egypten9

Jeep-safari i öknen. Rätt coolt. Chaffören sa två ord: "Oppa-oppa" och "jalla-jalla". Det första betydde "håll i er i handtagen i taket, för nu ska vi just: hoppa över en sanddyn" och den andra var typ: "nu kör jag ännu snabbare". På vägen hem efter besök hos beduiner och lite kitchig kamelridning stannade vi och tittade på natthimlens alla stjärnor. Vackert. Vackert som attans kattans.

Egypten8
Sonen spelar iPod-spel. Bättre ljus under handduken.
Den andra bilden är paus vid en hägring, en bit bort (såklart).

Egypten10
Den turkosa drinken smakade råttgift. Vodka och lite färg. Det bodde mest ryssar på vårt hotell, bartenderna hade lärt sig blanda drinkar av dem. Måste säga att jag blev förvånad över den ryska mentaliteten ibland: varför äter man tio kladdiga kakor till frukost, efter tre-fyra tallrikar med redan extra-allt på? Och framför allt varför smugglar man med mat ut från restaurangen, när det är all-inclusive?


Egypten11
Turkost i Egypten. En mycket intressant resa som inte var så turistig som jag förväntat. Mest spännande var besöket i Konungarnas dal, det blir ett annat inlägg, kanske. (Kolla så kort hår jag har).

Kommentarer

 1. Kul att se bilder från Hurghada! Vi var där för ett par år sedan och då åkte vi också till Luxor och såg bl.a. Konungarnas dal, så jag ser fram mot dina bilder!
  God fortsättning!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Å va många härliga bilder!

  God fortsättning! Kram Carina

  SvaraRadera
 3. Å vad härligt! Tack för att du delade med dig av de fina bilderna. Gott nytt år!

  SvaraRadera
 4. Roligt att se så många fina bilder från er resa. Var ju själv i Sharm el Sheikh för några år sedan och var helnöjd. Visst smakar det mer att resa precis när man kommit hem, känner igen det där.

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder, blir resesugen!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg