Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Lörday

tassel

Lördag. Jag har städat min garderob och den ser ut som ett inredningsreportage: prydliga högar, räta vinklar, nyanssorterat (nä, det sista var inte sant). Och en pappkass kläder till syrran, som jag egentligen vet att hon inte vill ha. "Rester".

Pricken över i är min lilla tassel som så fint pryder dörren.

Så nu kan jag sätta mig och vänta på att någon annan ska äta upp romrussin och marsikräm från första lagret, så att jag kan plocka båda höstnougat från andra lagret. Sen är det tjejkväll på byns en av byns två pubar!


Sist

Kommentarer

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg