Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Filip funderar

 Filip-chillar


"Jag ligger här för att jag tycker att mattan matchar mina ögon så bra. Några frågor på det?" 
Prrr----prrrr---chill---chill...
"Sen funderar jag på vem den där Majken kan vara som dom pratar om?"


Jag fick en fråga om mattan och den har vi köpt på Ilva. Och ja, den är gosig. Och nej, kommer aldrig att granska den i mikroskop.


Och den där Majken, det är en brittisk korthårig kattösabit i glänsade svart och lika orange ögon som Fillefjongen, på snart två bast som flyttar hit i början av nästa år. Gissa om det kommer bilder?

Har du tips om hur man får två katter att skaka tass utan klor får du gärna skriva ett tips!

Kommentarer

 1. Vilken urtjusig katt! :-)

  Har tyvärr inga tips. Vi hade (förutom vår vackra Ragdolltjej) en Maince Coontjej som flyttade till oss när hon var kattunge. Gick hur bra som helst - vi hade dem båda kastrerade. Plötsligt fick ändå den yngsta (dvs Maine Coonen) för sig att börja spöa upp den äldsta. Vi stod som frågetecken och tänkte att det var tillfälligt, men icke. :-(

  Så efter en tid av storstryk och en stackars Ragdoll som inte vågade gå och äta så var vi tvungna att omplacera vår fina Maine Coon. Då blev Ragdollen glad men jag tyckte det var väldigt trist - förstår fortfarande inte riktigt vad det berodde på då båda var kastrerade. Personkemi kanske?

  MEN - samtidigt vet jag att det går hur bra som helst för många att ha två katter, era är ju dessutom av olika kön. För oss blev lösningen en katt och en hund och det fungerar perfekt! :-)

  SvaraRadera
 2. Å vad mysigt med en katt till:). Vi har faktiskt aldrig haft några problem när vi har introducerat nya katter för våra.. men det kan ju vara deras timida temperament som gör det. Men jag har för mig att brittiska också är ganska lugna, stämmer inte det?
  Ser fram emot bilder av skönheten!!

  SvaraRadera
 3. Tack snälla ni för era långa svar. Jag bara hoppas på att det kommer att funka, men vet samtidigt att Filip inte finner sig i vad som helst. Eller så blir de kära.... <3

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg