Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Sthm i bilder

Sthm

Min dotter och jag var i Stockholm i helgen. Bara vi två. Det var mysigt. Hann med att klappa spindlar, gå i stan och fika mycket. Det där med att gå i stan blev på lördagseftermiddagen övermäktigt för tösabiten, så jag fick bära en femåring då och då. Det kändes i armarna det!

Lite shopping blev det ändå: en kombinerad lock- och plattång: jag kan göra mitt lockigt och dotterna kan får sitt platt. Att man aldrig är nöjd. Jag skulle vilja gå till affären Syster Lycklig, men det får bli vid ett annat besök. Vi hann med ROOM på Pub, vilket var en trevlig upplevelse, som utlöste mycket "vill-ha". Det blev två fina temuggar från Mateus och en liten fågelvas.

Kommentarer

Populära inlägg