Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Kämpingebukten

Kämpingebukten

Igår hade jag inga barn att hämta från skola och dagis, båda hos kompisar. Ovanlig känsla. Vad gör jag nu? Första tanken var att "handla mat" eller "present till kalaset på söndag". Men nej. Jag åkte ned tills stranden och satte mig på min sjal, lyssnade på musik, tittade på moln, sandvirvlar och ingenting. Där satt jag i tre kvart. När jag med sand i skorna gick tillbaka till bilen och körde tillbaka in i verkligheten igen, märkte jag hur bra jag mådde. Stranden är nog den bästa platsen på jorden. På hösten. Utan folk. Eller hur Monika, Viveka och Åse?

Kommentarer

 1. Så är det absolut! Jag brukar gå bort till fiskeläget och sitta på ljugarbänken där och filosofera...
  Underbart!
  Ha en trevlig helg, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Underbar bild! Så skönt det låter att bara ha en massa tid över sådär. Klokt att utnyttja tiden som du gjorde istället för att jäkta på och vara duktig. Good girl!

  Vi har haft en jätteskön sommar!! Hoppas ni haft det med. :-)

  Trevlig helg på dig!!

  SvaraRadera
 3. Ljuvligt!! Jag gick en runda härom morgonen när jag skulle vara instängd i en föreläsningssal hela dagen, det gav mig kraft hela den dagen...

  SvaraRadera
 4. Ja jag älskar stranden. Det är så rofullt, skönt och energigivande. Att sitta och se havet, fåglarna och gräset vaja. Höra vågorna och det tysta...Jag kan fortsätta i evigheter att beskviva en stund på stranden :)
  Ha en skön helg! Åse

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg