Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

God smak

Öresund

Hej bloggen, long time no write.
Det är härligt med långa luncher. Idag åt jag lunch med en tidigare väldigt trevliga väldigt trevlig kollega som slutat (hur formulerar jag mej?! Hon är ju trevlig än!!) och hon tog mej till ett nytt ställe i Malmö: Njutbar. God sallad och mysig miljö. Och! De sålde en tub med "Taste No5 Umami taste", som jag trodde bara gick att köpa i England. Mmm. Me buy.

Bilden är från den kära Öresundsbron. Så fina bilder utan att räcket syns kan man ta när man sitter högt uppe i en buss.

Kommentarer

  1. UNDERBAR bild! Blir så glad:))
    Ha det bäst! Åse

    SvaraRadera
  2. Jättefin bild! Och man ser ner mot mina hemtrakter...
    Kram, Monica

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg