Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Life goes on

Maskros-och-fjäril

Sommaren är kanske inte inne på sista versen än, men vi är inne på minst andra refrängen. Man längtar nästan efter den där stickade tröjan i skyltfönstret. Men hur mycket sol vi ändå haft den här sommaren, så hade jag gärna tagit mer av den varan.

Tjyvlyssnade på grannen på lunchen. Han planerade att resa till New York under hösten. Mitt lunchsällskap och jag pratade om skidresor. Så snart är mam kanske mätt på värmen och vill ha sina årstider ändå. I juli hade vi över trettio grader och några månader tidigare nära tjugo grader under nollan. Det är härliga årstidsväxlingar det!

Kommentarer

 1. Ja, visst är det en fantastisk sommar, men litet för varm i mitt tycke!
  Maj och september är mina favoritmånader...
  Ha det bra, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Idag (ti) har vi visst sommar igen.
  Detsamma till dej.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg