Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Kalk

Kontakt


En kväll förra veckan när läste jag godnattsaga för barnen blev det blev 2x4 valfria ord ur "Barnens Lexikon" och ett av dem handlade om kalk. Ett utmärkt tillfälle att prata om att det är bra att dricka mjölk för en kille som för tillfället "hatar" mjölk, så jag frågade "Var finns det kalk?". I "skelettet", blir det det korrekta svaret och även i mjölk. "Och i kalkon", svarar lillasyster. Såklart, det är också rätt ju, men på ett annat sätt.
Jag önskar att jag ibland kunde ta bort den där kreativa spärren som får en att tänka på ett "förväntat sätt" som man inte hunnit lära sig som barn.

Bild: glada gubbar och gummor för den delen ser jag ofta i mönster och annat. Vi har en glad fåtölj hemma, jag fåt nog ta och fotografera den och lägga här...

Kommentarer

 1. Så underbara böcker för barn det finns nu för tiden! Och så underbara kommentarer man kan få av barnen!
  Är litet spänd på att se fåtöljen med det glada mönstret...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Vet du vad Monica, det är min mans böcker från 70-talet! Man får korrigera viss fakta iden ibland :)

  Ska fota fåtöljen nu.

  SvaraRadera
 3. Mmmm den där spärren skulle jag också vilja leva utan :)) Själv ser jag glada och sur gubbar i trafiken, bilarna alltså! Vad kör du? Jag kör en sur bil :)
  Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg