Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Dörrar

Dörr-3


Malmö är fullt av turister. Det betyder att jag inte var ensam med kameran idag. Jag fotograferade dörrar på Gamla Väster. Jag har vant mig vid att folk tittar och undrar vad det är jag fotograferar och framför allt den frågande blicken i deras ögon när de tittat på motivet och sen mig. Varför fotograferar hon det? Vad ska hon ha den bilden till? Det är kul. Det är bilder till ett projekt., skulle jag svara om någon nånsin skulle undra. För det är det. Men ingen har undrat. Än. Stay tuned, så får du se vad. Inte så svart att gissa vad det kan röra sig om och resultatet vet jag inte ens själv hur det kommer att bli. Det är det fina med att få kalla sig konstnär. Projektet är tydligt, men målet är inte fullt definerbart innan det är klart. Inte så olikt vanliga projekt egentligen då kanske.

Dörr-1

Dörr-2

Kommentarer

 1. Det finns verkligen många olika och fina dörrar. Ytterdörren är ju det första man kommer till innan man kliver in i ett hus, så den är ju viktig. Har precis varit och fyndat en gammal spegeldörr som ska få tjänstgöra som sänggavel. Tror det kan bli riktigt bra!

  Ha en fortsatt bra dag!
  Kram Ulli

  SvaraRadera
 2. Jättefina dörrar! Ska du göra en bok av bilderna, månne?
  Jag har alltid gillat grindar...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Ulli: Det blir nog en finfin sänggavel. Personlig inredning gillar vi.

  Monica: Ingen dum idé. Jag funderar på en poster med många olika dörrar, har dock inte påbörjat den än.

  Kram-kram till er

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg