Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Blomstertävling

Surfinia

Varje dag går racet. Vilken blomma har flest blommor? Det är barnens polkasurfinor som tävlar. Behöver jag säga att det är blodigt allvar? Idag vann den i plåtkrukan med 28 blommor inklusive knoppar mot den i gröna krukan med 27 stycken till storebrors grymma förtret.

Kommentarer

 1. Vackra är dom dessutom! Kul sätt att få barnen att intressera sig för blommor...
  Trevlig helg!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Ja, de tycker faktiskt att det är rikitgt intressant och går gärna en runda i trädgården för att titta på vad som slagit ut sen sist.
  (Du vet att min äldsta är lika gammal som dina tvillingbarnbarn? Vi gick i samma föräldragrup). :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg