Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Bröllop på Österlen

Ledig lördag. Vi körde till Österlen medan många satt framför TV:n och bröllopade. Vi såg det via telefonen, delar av det. Och det räckte att läsa om det, för att känna den där känslan av att ögonen är på väg att rinna över! Tur vi spelade in det också.

Semestertider har ju inte börjat än, så det var inte mycket folk ute och körde, men vid halv fyra vart det verkligen folktomt!

Österlen
Ensamma trädet hos Mandelmanns, till höger. Det andra huset är "längs vägen".

Glimmingehus
Vi besökte Glimmingehus där det var Riddagdag. Borgen såg liten ut. Det betyder nog bara att det var sådär 25 år sen jag var där sist. Det är jag som har vuxit. Fläskpannkaka Äggakaga på Hammenhögs Gästgiveri. Fantastiskt gott!

Österlen


Mandelmanns


Fika i trädgården hos Mandelmanns, de hade helt lagom söt rabarberkompott med maräng, vaniljglass och skön avslappad stämning. Längs gångarna i köksträdgården låg det lager med ull. Idag har jag fått förklarat för mig att det är för att stoppa mördarsniglar och inte bara ogräs som jag trodde.

Kommentarer

 1. Underbara Österlen-bilder! Vi har också varit i Mandelmans trädgård, så jag vet hur fint där är. Dessutom var ju "Trädgårdsfredag" inspelat där i fjor.
  Men visst var det "Äggakaga med fläsk" ni åt på Hammenhögs gästis? Det såg så ut på bilden. Det är verkligen gott!
  Ha en skön kväll, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Jamen visst är det äggakaga!
  Detsamma itll dej, den här kvällen :) Kram

  SvaraRadera
 3. Var ligger Mandelmans? Jag är tydligen helt ute och efter. Har aldrig hört talas om.

  SvaraRadera
 4. Oj vad jag fick längtan till österlen nu. Kanske åker vi dit första semesterveckan.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg