Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Vårtecken - tionde veckan

Vårtecken-10-2

Redan tio veckors vår! Jag sa till barnen som ville ha overall på imorgon att det är mer sommar än vinter nu. När jag pratade med grannen sen tyckte vi båda att nu är sommaren som bäst: orörd framför en. Två säkra senvårtecken är studsmattan och blombuketter. Synd att maskrosor vissnar så fort när de är plockade, för de är fina. Ogräs har vi hittat på själva.

Jag såg förresten att man kunde köpa rosa maskrosfrön hos Impecta.


Update: Nu när vi är inne på tionde veckan med vårtecken borde jag väl komma ihåg att länka till Viveka.

Vårtecken-10-1

Kommentarer

 1. Vilka fina inlägg du hunnit med under min helgledighet. Dagens var fyndig som vanligt - kan förstå er känsla vid upptäckten av Lake Badrum... Grrr!!

  Träffsäkra vårtecken och vackra bilder - som vanligt.

  SvaraRadera
 2. Ljuvligt vackert! Det är en härlig tid...rosa maskrosor lät ju väldans kul...måste kollas in!
  Kramen.

  SvaraRadera
 3. Är nog INTE intresserad av att köpa maskrosfrön...
  Kram Monica

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg