Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Tolv vårtecken

Vårtecken-12

Tolv måndagar med vårtecken redan och ändå är det inte varmt och nästan somrigt. Barnen fick vantar och mössa på sig i morse. Och tittar man tillbaka i bloggen, så hittar jag utslagna rapsfält och andra blommor och kortärmat ute.

Bilden är ändå ett vårtecken, en kaffekopp med jord på betyder fika i trädgården. I helgen har vi lagt stenplattor på vår tidigare steniga uppfart. Yes. Äntligen! Plattorna är återanvändna från terrassen, där det nu ligger trädäck. Som sagt fika vid elvasnåret i trädgården, det är ledigt det.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg