Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Lunch

Hej-lunch

När jag var tio år reste vi till Stockholm. På frukosten på hotellet satt så många ensamma män och åt frukost. Jag tyckte verklingen synd om dem att de skulle behöva sitta och äta frukost själva. Senare insåg jag ju att det är rätt ok, speciellt om man är på jobbresa eller "tänkarlunch".
Idag satt ute (ja, UTE!) på café på lunchen med mackan mega och latten som varar ända fram till eftermiddagsfikat, i sällskap hade jag min idébok. Där hamnade sju nya bildidéer. När ska jag hinna göra dem?! Imorgon blir det fint sällskap till lunchen. :)

Kommentarer

  1. Fint sällskap... Jo, jag tackar! :-) Idag har jag i all fall inte strulat till det.

    Sällan har man väl uppskattat ensamtid så som nu. Bara en själv, något gott och dricka och största möjliga tyssstnad. Underbart. :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg