Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Kastanjeglass

Kastanj och mjukglass


Då var det efterlängtad fredag. Vi tänkte börja med att baka dessa havrekakor som jag hittade recpet på hos Bagarstugan via fina bloggen Helt enkel, men vi tänkte fylla dem med mashmallows och vit choklad - eller "tjocklad". Syrenblommorna håller på att slå ut, har via i blogg-Sverige noterat att de slagit ut tidigare längre norrut i landet än i Skåne. Kastanjerna blommar för fullt och jag slogs av likheten mellan blomsterklasarna och en mjukglass. Trevlig helg!

PS. Nästa nyhetsbrev från Caro-lines kommer 6:e juni. Vill du ha't? Maila mig.

Kommentarer

  1. Vill bara säga att jag ÄLSKAR den här bloggen. Dina bilder är helt underbara!

    SvaraRadera
  2. Tack Marit, vissa kommentarer blir man ännu mer glad för än andra. Den här värmde hela gårdagen och även idag! Tack :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg