Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Vårteckensmåndag

Nyckelpiga


Kinderna hettar och vi har suttit ute och ätit både lunch och eftermiddagsfika. Vårens härligaste dag! Vi var en sväng på Vellingeblomman och jag stod och tittade på riktigt stora krukor för få men stora växter: för i år ska jag inte hålla på att plantera fyra frön i varje. Rätt enkel matte: 2 x 6 x 4 = 48 plantor om alla tar sig, men låt säga att rätt många gjorde det! Jag har i alla fall planterat om idag och det blev trettio krukor + påfyllning i miniväxthusen med paprikafrön. Nä, det kommer nog inte gå att inte-plantera-så-mycket den här säsongen heller. Men det är ju underbart att se det spira!


Bild: Break-dancer-ladybug... :) och fler bilder via Humlebacken.

Kommentarer

 1. Ja, idag är det verkligen varmt och skönt!
  Är det en nyckelpiga som störtlandar på din bild ovan?
  Ha det bra, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Break-dancer ladybug är ju hur cool som helst. :-)

  Själv hade jag såpremiär (ever) igår, och petade ner rätt många frön i varje. Ooupps. :-) Hur som helst det ska bli kul att se det spira. :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg