Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Vårtecken sjätte veckan

Vårtecken-6

Nu är det så mycket vår att vi sa "titta där ligger en snöhög kvar". Vintern är historia, men vi kommer sent glömma den. Igår gjorde sommaren sig påmind med ett litet åskväder och om kvällen sjunger det och kvittrar så fint där ute. Jag brukar öppna dörren och bara lyssna på dem (skruva upp!). Härligt. Livet är så annorlunda när man inte behöver frysa.

Fler vårtecken - jag höll på att glömma att det är måndag idag - hos och via Viveka på Humlebacken.

Bild: Jag har sett ett träd som jag tycker ser ut som en blixt. Åkte och fotograferade det igår och gjorde om stammen till en blixt.

Kommentarer

  1. Häftig bild som vanligt. :-)

    Visst är det skumt så fort man lägger saker bakom sig. Det är lätt att vänja sig vid tunn jacka, vårskor och att inte frysa. :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg