Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Dagens

Cappucino

Gladast: Inte vi i alla fall i vårt hus. Lite sådär lagom morgonbråttom gick vi in i barnens badrum för att borsta små tänder, inklusive en lös (mamma, låtsas om att du inte vet det när vi ses ikväll!) och håller på att trampa rakt ned i i Lake Badrummet. Kranen har roat sig med att börja läcka på natten. Det kunde varit värre: det kunde varit förra veckan när vi var på semester. En ej så road man kavlar upp byxorna som inte var causal trots fredag och började torka, ringde in hjälp med byggfläkt.

Återigen kom jag att tänka på vad vår besiktningsman i vårt förra hus berättade: om toaletten som aldrig var
påkopplad till avloppet utan spolade ned i husgrunden istället. I åtta år. Utan att lukta. Bra tätat. Öhäh.

Godast: På bilden ser ni en cappuccino. Ja, det är en cappuccino och inte en glass eller efterrätt, även om det ser ut som det och smakade som det. De kan de, mallorcesarna.

Design - av det mer tekniska slaget: Hemmakväll har öppnat i vår by. Nu har vi två. Inte klokt. Hyrde tre filmer förra veckan och jag sa till han bakom disken att det var kul med en fin videoaffär. Inom mig upprepades ordet "videoaffäer" och jag kände mig plötsligt gammal när jag insåg att det faktist inte fanns en enda videofilm i den så kallade videoaffären. Men det var ok att kalla den det ändå sa den lille pojkspolingen!

Kläder och väder: Vad har man för kläder när det är 2 grader på morgonen och 18 på eftermiddagen?! Tex vantar och inga strumpor i skorna. Eller kjol med tunnstrumpor och röd hud under. Eller vintertröja under vårjacka med samma känsla som barnen ibland får vid påklädningsdags: sitter inte bra och vill bara kasta av sig det. Med andra ord en klassisk frågeställning dagen till ära.

Länk: Impecta fröhandel. Bara några till... Jag vill ha en gunneraväxt i trädgården.


Ha en trevlig Valborgsmässoafton!

Kommentarer

 1. Det där såg ju inte äckligt ut..! :-)

  Hoppas resten av dagen blir bättre!

  SvaraRadera
 2. Tina: Nä, den var "fruktansvärt god" med kolasås och allt. Men tur de inte serverar sådana här hemma...

  SvaraRadera
 3. Vattenläcka, träligt... Men som sagt: det kunde varit värre! Ljuvligt kaffe förresten.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg