Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Vårtecken

Vårtecken-2010-1

Idag startar Viveka på fina Humlebackens vårteckensutmaning, en uppskattad repris från förra året. Här kan du se alla deltagarna i vårt avlånga land, där jag gissar att de är rätt vitt överallt än.

Det töar dock här! Det var länge sen jag blev riktigt glad för att höra lite regn, även om snön är fin, men inte när den är blaskig. Nu börjar jag längta efter att få planera vårens och sommarens projekt i trädgården. Ett av dem är vad vi ska odla i våra fyra pallkragar och var de ska stå.

Kommentarer

 1. Eller hur!! Man blev helt lycklig av regnet... men det snöar här nu... bläää

  SvaraRadera
 2. Var med förra året men i år har den här snön liksom trollat bort inspirationen tyvärr.

  SvaraRadera
 3. Ja, riktigt glad åt regnet är jag för då försvinner ju snön. Hälsn från Blekinge!/Merja

  SvaraRadera
 4. Njöt verkligen av tövädret igår. Så skönt att se den gröna mattan skymta i trädgården. :-)

  SvaraRadera
 5. Åh, regn och blask är sååå välkommande! Bara man får se marken.

  Kram Mimmi

  SvaraRadera
 6. Våren verkar onekligen ha kommit olika långt i Skåne. Här i stockholm är våren också på väg, även om det fortfarande är snödrivor.

  SvaraRadera
 7. Ja visst längtar vi så in i norden allihopa efter våren!

  SvaraRadera
 8. Vilken vacker bild! Jag längtar med att få hugga tag i projekt sommarträdgård, om än det är avlägset ännu. Men planera kan man ju alltid börja med i tid :)

  SvaraRadera
 9. Töväder känns avlägset, men ack så efterlängtat! Vackra bilder.
  /Vella

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg