Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Vårtecken vecka fyra

Vårtecken vecka 4

Jag hann inte ta någon bild på vårtecknet som fladdrade förbi vårt fönster, jag hann knappt se det, men det kan inte ha varit något annat än en fjäril som flyger så där ryckigt. Det blir en liten illustration istället med blommor på väg upp.

Fler vårtecken hittar du via Humlebacken-Viveka.

Kommentarer

 1. Åh, jag väntar på min första. Den sista förra året såg jag 29.11 då var det 5+ grader. :)

  SvaraRadera
 2. Enda vackra ordet på tyska Schmetterling, tänker alltid på fjärilar som Schmetterlinge....visst väntar man på att få se den första citronfjärilen!
  Agneta

  SvaraRadera
 3. Sussi: Ja, inte kunde vi ana vilken vinter vi hade framför oss då!

  Agneta: Håller med och för att inte säga danksa "sommerfugle"

  SvaraRadera
 4. Dina illustrationer duger mer än gott. :-) Överträffar verkligheten titt som tätt.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg