Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Monstera

Jag såg en bild hos Malin - se sista bilden - som jag tyckte var så fin. Naturen är fantastisk. Och det satte igång den kreativa verkstan i mitt huvud. Jag hade en bild på ett sånt blad sen i somras. Här är det. Och här.

Jag såg ett program om dem för länge sen, om hur de fortplantar sig. Växten lever uppe i trädkronorna i djungeln och får jättelika frön som studsar till marken långt ned. Det börjar gro och klättrar sen sakta men säkert uppför trädstammarna upp till ljuset vid trädkronorna! Naturen är fantastisk.

Monstera

Kommentarer

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg