Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Ljus

And There Was Light

Tänk dig att du gillar konst, bilder och att gå på auktion. Du går på Sotheby's Christie's, ser en tavla som verkar bekant på nåt sätt. Men den är lite dyr: 29 000 pund. Några år senare ser du samma tavla på ett galleri i Paris. Till salu igen! Något billigare, 19 000 dollar, och har lite pengar över och slår till! Den där känslan av det bekanta är kvar. Vid närmare konsultation, visar det sig att penseldrag, tumavtryck och andra kännetecken pekar på att det är en för omvärlden hittills okänd Leonardo da Vinci-målning. Numera värderad till en miljard. Bingo.

Bingo sa jag också, för inom kort ska vi puttra norrut och se "La Bella Principessa" som tavlan heter på utställningen "And There Was Light". Du kan också se den: det är världspremiär i Göteborg i Eriksbergshallen 20 mars med verk av Leonardo, Michelangelo, Raphael och Donatello visas med hjälp modern teknik. Konstvetaren i mig längtar. Liksom inredaren.

Kommentarer

Populära inlägg