Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

En bukett vårblommor

Flowers

Jag tittade bakåt i tiden i bloggen för att se hur långt våren kommit och jag troro nog att årets vår kommit ikapp rätt bra trots den enormt slöa starten. För två år sen skrev jag så här:

Om fem år - 2013:
Oj, vad det låter långt fram i tiden. Jag kör nog en miljöbil, undviker att bli klassmamma och har återupptagis slalomskidåkningen. Sen har vi säkert hunnit flytta ännu en gång. Och så har jag utbildat mig till hortonom med egen en vacker besöksträdgård med ateljé där mina tavlor säljer som smör i solsken. Apropå smör: så har jag även om fem år blivit av med mina tre trivselkilo, som jag hoppas ska bort den här extra hälsosamma veckan. Återkommer till det!


Det stämmer ju till viss del, så där nästan halvvägs: bytt till mer miljövänlig bil, jag tittade ner och gjorde mig pytteliten när det var dags att välja klassförälder, jag tackade nej till hortonomplatsen på SLU, men tavlor säljer jag ju och väntar på en ännu starkare sol som kan smälta både smör och extrakilon. Som sagt, mer än halvvägs kvar.


Bild: Finns också här och med namn och även födelsedatum om man så vill, klicka för att komma till alternativen!

Kommentarer

  1. Kul att tänka tillbaka och ännu roligare att se att det då går framåt...:)
    Betydligt mer hållbara blommor än de man har i kruka...Ha de, Åse

    SvaraRadera
  2. Härlig vårbukett
    kramiz//kullervilla

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg