Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Tre recept

Idag skulle jag fotografera morotssoppan från förra veckans matkasse från Lina, men kom på det efter ett par skedar. Så ser inte matstylade bilder ut: provsmakade. De ska vara orörda, precis innan första tuggan eller smakbiten. Så det blir mer matp*rr idag, utan bilder ;).

Att "morotar" och ingefära passar bra ihop är nog känt, men lägg därtill/däri en burk kokosmjölk. Det stod en halv, men är det high-fat så är det. Here it is:

750 gram morötter
1 gul lök
1 msk ingefära
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk spiskummin och lika-mycke koriander
buljong
1 l vatten

Koka en kvart, mixa, blanda i:
1 burk kokosmjölk
ev. nudlar och låt koka till nudlarna är klara.

- minus 1 pkt röda linser och minus nudlar ("mödlar") för de vuxna.


Ja, det var första receptet. Det andra bör man faktiskt inte äta. Trolldeg. En gammal goding som kom väldigt väl till pass vab-dag tre. Jag visste vi hade en gammal burk salt i skafferiet: bakade en kaka med det en gång i tron om att det var socker med det. Gissa hur uppskattad den var...

Blanda 2 dl ljummet vatten med 1/2 dl salt och rör om och blanda sist i 4 dl mjöl. 

Sen ska man enligt sexåringen "ugna dem" och det i 100 grader i två timmar. Miljömedveten som man är så passade man på att göra kålpudding och höja värmen och korta tiden lite. Figurerna fick nog lite mer färg än de skulle ha, men de är ändå redan målade. Egentligen ska de stå till sig en dag, men vem har det tålamodet?

Jaha, det tredje receptet var dagens lunchbeställning: pannkakor med bacon. Inte fläskpannkaka, utan var för sig. Då kom den här tavlan väl till pass, den passar bra i 13x18 i köket! Nästa vecka är det mässa i Malmö: Hem & Villa-mässan och där kommer den att finnas med i två exemplar i 50x70 cm. Det tackar jag Synnöve Mork för! Om jag är glad? Japp.

Pannkakor

Kommentarer

 1. Åh vilken fin!!
  Jag håller med dig, kan inte heller komma ihåg receptet. Barnen retar mig när jag tar fram receptboken varje gång.

  En sån skall jag ta o beställa. Fina färgkombinationer. Skulle vara snyggt i gult till det svart oxå.

  Kram kram så länge!

  SvaraRadera
 2. Du, en fråga bara.
  Här sen illisen lite orangeaktig ut, men i webshopen ser den mera gul ut.
  Vilken färg är det som gäller?

  kram

  SvaraRadera
 3. Det har du rätt i Ann, att färgerna ser olika ut. Den är orange, men du kan få i vilken färg du vill. :)

  SvaraRadera
 4. Underbara färger, vart får man tag i dem? jättefin blogg du har! ´hej så länge!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg