Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Nu tar de väl ändå i däruppe!

Tulpan

Just nu ser det svart ut för våren. Även om jag gillar snö, så är detta att ta i. Vi kom inte hem från dagis och skolan! Sista biten på landet var igensnöad. "Utsnöade" fick åka hem till mina föräldrar och bli bjudna på middag istället. Man kan ha det värre. Nu är vi hemma igen och snälla plogbilen har jobbat hårt.

Jobbet imorgon? Det får vi la se om det går. Kanske insnöade.

En ny kategori "väder" kanske. Nä, förresten, nä.

Kommentarer

 1. Nu börjar vi kunna detta... Hade det inte blåst igen så hade det underlättat lite...faktiskt. Men barnen gillar det de små liven. Ha dé Åse

  SvaraRadera
 2. Visst börjar vi få nog. Här stannar vi inne ännu en dag. Enda positiva med lilla Ebbas sjuka... är att man slipper ge sig ut i snöoväder.

  SvaraRadera
 3. Åse: Visst är det kul för barnen att de får uppleva riktigt vinter och även de som är i 20-årsåldern, för det var väl länge sen det ar så här mycket snö!

  Malin: Senaste rapporten från fikat är "så här i hela februari". Yes... eller no!!
  Hoppas Ebba blir bättre snart.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg