Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

I huvudsak

Huvud 3

Då var det dags att lägga sig i tid och att vardagsträna. Julen känns långt borta, julsakerna är tillbaka på vinden och jag börjar längta efter penséer och lövsprickning.

Tre bilder som i huvudsak får sammanfatta ledigheten: glada barn på sån där "spikmatta" man kan trycka från båda hållen på Experimentarium i Köpenhamn väl värt ett besök även om man inte får så många danska kronor för våra sloty.

Huuvd 2

Bilder från Malmö museum. Jag har inte varit där sen lågstadiet, men den där jättekrabban som är det enda jag kommer ihåg fanns kvar. Lika stor än, storlek och sånt brukar ju blekna med åren i minnet.

Människorna på tavlorna är från en tillfällig Nelson Mandela-utställning där. De är gjorda av massor med småpärlor. Kranierna nedan är fotograferade på min sons begäran och är "djurkranier från Malmö". Jag måste erkänna att jag inte läste så noga på skylten....

Huvud 1

Kommentarer

 1. Oj vad ni har gjort mycket under ledigheten... oh vi som nästan inte tagit oss utanför byn... Dåligt samvete är mitt förnamn just nu!

  Ha det bäst! Åse

  SvaraRadera
 2. Visst känns det lite tomt när det är dags att släppa ledigheten och hoppa in i ekorrhjulet igen.

  Experimentarium måste vi besöka.

  SvaraRadera
 3. Åse: Förutom detta har vi mest varit inne, inte en utanför dörren. Skönt och lappt!

  Malin: Ekorrhjul var ordet för idag ja...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg