Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Idé bortskänkes

iPhone-vantar

I tidningen i morse kunde man ta del av färsk väderstatistik för november: 26 soltimmar och få minusgrader i Skåne. Inte för att jag räknat soltimmarna, men jag misstror dem definitivt inte.

Jag har kommit på en idé som jag skänker gratis till Apple eller vem som kan tänkas nappa på den: iPhone-vantar. När man har vanliga vantar på sig, kan man inte svara eller "skärmklicka" på sin telefon, utan måste ta av vanten och frysa handen av sig! Jag har dock kommit på ett tricks, som jag använder när ingen ser: att använda nästippen för att tex sätta igång Spotify i bilen. Men inte på stan.

Jag önskar mig alltså ett par vantar med samma funktion som örngott: sådär överlappande tygbitar så att man kan få fram lite skinn att mobila med utan att frysa. (Nä, det var inte du som sa i-landsproblem först).

Kommentarer

 1. Så enkelt - och genialt. Får väl se vem som snor idén först. :-)

  SvaraRadera
 2. Klicka med nästippen. Roligt! Nöden har ingen lag... :-)

  SvaraRadera
 3. Du kan önska dig ett par av tomten för de finns redan :-)
  http://www.dotsgloves.com/

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg