Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Funderingar

Trevlig-helg

Jag har en kollega som är gravid. När hon berättade det blev jag rörd och lite tårögd, då tyckte att jag fick skärpa till mig lite att inte vara så lättrörd. När jag hörde henne berätta det för femte gången, blev jag tårögd för femte gången! Vad är det med mig?!

Frukost.
- Mamma, hur gör man ringar, frågar dottern, när hon tittar på min vigselring.
- En guldsmed gör dem.
- Hur gör man människor [memmiskår]?
- Eh, det är inte lika lätt. Ät nu din macka! :) (Har inte hunnit tänka ut ett lagom pedagogiskt svar än).
Storebror:
- Vi kan fråga datorn!

Han har börjat inse att det nog finns en hel del i den där vita burken och även att mamma gör fynd och köper saker på Tradera. Det senaste fyndet i raden var en packe röda kort med kuvert till julkort för en spottstyver.

Trevlig helg på dej.

Kommentarer

 1. Läser ofta din fina blogg och tänkte ge dig ett tips ang. "människotillverknings" frågan...Katarina Janouch har skrivit en bok som heter "Så blev jag till". Den hjälpte mig med denna fråga. Tar upp tillverkning, provrör och adoption.

  Trevlig helg Åse

  SvaraRadera
 2. Ja, den där frågan hänger i luften här också. Den blir inte helt enkel att svara på. Kanske skulle jag köpa boken som Limetwig tipsar om...

  SvaraRadera
 3. Hej Åse. Alltid kul att veta vem som läser bloggen. Hej på dej! OCh tack för tipset om boken.

  Ska vi köpa den Jammi, jag gissar att vi bor rätt så nära varandra, i Skåne i alla fall, så vi kanske kan ta två för en? ;)

  Egentligen är det lite tramsigt att inte kunna svara på den frågan, men ändå blev jag verkligen mållös!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg