Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Mandalas

Blomstermandala

För ett tag sedan fick barnen var sitt block-och-pennor-kit mormor och morfar. Det var ett block med mandalas. Jag gillar logik och mönster i bilder och barnen gillade det lite annorlunda ritblocket. Vi kom till att prata om varför de inte lekte med bondgården längre, ni vet träbondgården med plastdjuren som busar på taket och alla grisar som ligger och bökar i en hög medan lejonen går runtom?

Svaret var en tankeställare bra nog att få mig att fundera ett tag: "Men mamma, vi har så mycket leksaker så vi vet inte vilket vi ska leka med". Hm. Vilket i-landsproblem att skämmas över.

Bild: en blomstermandala med blommor från Slottsparken.

Kommentarer

  1. Vilken kul tolkning! :-)

    Jag gillar också Mandalas. Härliga i sitt regelbundna mönster. Gillar målarböcker överhuvudtaget - kan nästan tjata på Kajsa att vi ska måla. ;-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg