Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Anka

Det-regnar-på-fåglarna-i-skogen

Nej, inlägget handlar inte om Anna Anka.

Imorgon fyller Ida fyra och vi ska försöka oss på att laga Peking-anka. Det är inte Ida som önskat anka till middag: hon vill ha musslor och godis. Jag ska köra in om ett par affärer vid Möllan: Möllevångstorget = Malmös mest internationella affärer ligger där, info för utsocknes. Pannkakorna man ska ha till ersätter vi med små tortillas, så det blir International style hos oss. Vi har ätit Peking-anka på byns kinarestaurang (Varje gång man går dit hör det till att fråga vilka ölsorter de har. För svaret blir alltid "Pipps Bå" och "Tuboj Gul". De är så söta och snälla där!).

Nog med bisatser nu. För länge sen var jag i Peking med en vän. Vi åt äkta Peking-anka där och den var definitivt inte som Swedish style Peking-anka. Nej, där åt man allt: inlagd simhud i stark sås, soppa på maginnehållet, stekt strupe och köttet såklart. Och ja, jag provade allt och det handlar ju egentligen bara om en mental inställning om vad som går att äta och eventuellt inte.


PS. Mamma, lova att inte berätta för de andra vad det blir för mat!

Bild: Inte ankor, men höstfåglar i regnig skog.

Kommentarer

  1. Grattis i förskott till lilla Ida. Du har då ett sätt att vinkla både ord och bild till något alldeles extra. :-)
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Tack Malin, det är sådana kommentarer som gör mig extra glad och inspirerar.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg