Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Morgonstund har kaffe i mund

Sunrise

Jag tittade på resor på nätet och tyckte att det var något ovanligt med bilderna, nåt som inte stämde. Sen kom jag på att där var inga människor på bilderna. Fotografen hade varit uppe tidigt, det såg man på ljuset också.

Nu är den tid på året när det är så vackert i naturen när jag kör till jobbet. Jag har med kameran så gott som varje dag. En dag tänkte jag inte ta med den. Då sa Albert: "Men mamma, tänk om det kommer något fint!". Jo, det hade han ju rätt i, det kan det ju alltid göra och gör, så den fick hänga med och så fick jag denna bild. Och han ska få en kamera i julklapp. Jag tog mitt första foto på Rhodos när jag var sex år. Barnen har var sin mapp i iPhoto med deras egenhändigt tagna bilder.

Nä, nu ska jag puttra in till stan och gå på Photosshop Day. Kan det bli bättre?! Bara Photoshop en hel dag! Photoshop rocks :). Och caffe latte finns inom räckhåll. Nä, sämre arbetsdagar kan man ha!

Kommentarer

 1. Ska vi byta du och jag? Jag går på photoshop day och du skriver bruksanvisningar. Deal?!

  SvaraRadera
 2. Planeras resa? Så kul! Love it!

  Ses imorgon. Samma plats, samma tid! :-)

  Låter inte helt fel med Photoshop-dag. Själv är jag föräldrarledig med båda barnen på dagis (inskolning). Snart ska mamsen och jag åka och köpa födelsedagspresenter till lilla mig. Jag är rätt nöjd med min dag jag med. ;-)

  SvaraRadera
 3. Tar man inte med kameran kan man ge sig den på att just den dan så uppenbarar sig det där fantastiska fotoögonblicket.

  Photoshop Day låter spännande!

  SvaraRadera
 4. Hemmabloggaren: Hm... jag vet inte... kankse inte... ;)

  Malin: Inga speciella planer tyvärr. Kap Verde hade jag gärna åkt till, men först ska vi fixa köket.
  Japp! Samma tid samma plats!

  Anna-Karin: Tog inte med den igår, såklart: vackra kossor i motljus. Hade med den idag: ingen sol. Som vanligt.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg