Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Lök, lök, lök

lökar

Ikväll var barnen och jag ute på en annorlunda utflykt: vi cyklade bort till lökfälten med kvällsfika (minigifflar, saft och kaffe). Jag tänkte att det kunde vara klokt att visa ett exempel på att maten inte kommer från affären, utan från naturen. Jag har joggat förbi där flera gånger och försökt räkna ut hur många 150x100x100 cm:s stora lådor där står och det är något i stil med 8x4x100 stycken, på ett fält. Och så finns där ett till. Så mycket lök!

Där stod fem likadana vita Volvo-bilar på rad med bakluckorna öppna som tillhörde söndagskvällsjobbare. De vinkade till oss och tyckte nog att det var ett udda val av utflyktplast. Men det är en skön känsla att vara ute på landet bland åkrar, lukter och lugn.

I veckan blir det nog fransk löksoppa en dag! Och titta på detta, intressant artikel om en snar framtids odling.

Kommentarer

 1. haha, då vet jag var ni var idag. jag brukar också tänka på hur otroligt mycket lök där ligger på fälten och torkar..
  Hur var cocktailfesten? Hade du tillräckligt lång klänning?

  SvaraRadera
 2. Så mysigt kvällsutflykt. Det gäller verkligen att ta vara på tillfällena att vara ute så här års.

  Nu är jag äntligen på jobbet igen. :-) (Maken åkte dock på en ny omgång streptokocker idag). Vågar vi sikta på en lunch på torsdag utan att jag blir sjuk igen...? ;-)

  SvaraRadera
 3. Viveka: Det var sk*tkul :) Hemma alldeles försent och då gick jag ut och fotograferade stjärnhimmeln... Klänningen var lagom lång.

  Malin: Det var nästan för mörkt att cykla med barn i skymning, men mysigt ändå med utflykt! Ja, torsdag säger vi och hörs på morgonen/fm - barnen ligger och hostar i sina sängar...

  SvaraRadera
 4. Utmärkt utflykt tycker jag. Minns själv vår skottkärra full med lök i garaget när jag var barn. Vi hade odlingslott och var alltid självförsörjande på lök.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg