Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Kattugglan

kattuggla

Lite förutsägbart samtalsämne djuren emellan.

Förra veckan satt jag på ett möte. Så där lågblodsockerhaltig. Han som pratade sa "Jag kör en pilot". Jag stirrade på honom. Jag fattade inte vad han menade. Det enda jag såg framför mig var han, i en sportbil och en pilot bredvid. "Jag kör en pilot". Man måste vara tydlig och inte tala i bilder och metaforer om man pratar med ointresserade snedstreck trötta människor! Eller så tänker jag (för) mycket på mina bilder och kreativitetsdelen av hjärnan tar över allt mer. Också förutsägbart.

Tilläggas bör att det inte var en kollega, utan en som ville komma och presentera sitt företag med en snälla-köp-våra-tjänster-presentation. Mina kolleger tröttar aldrig ut mig 8).

Kommentarer

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg