Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Gult

Hösttecken

Då var den här! Förste september och härliga hösten med skogsutflykter, trädgårdspyssling inför vinter, fylla på såväl värmljusförråden som uppdatera vinterklädesoutfittarna till barnen, fundera på om jag behöver köpa nya stövlar i år och baka ännu en äppelpaj. Och säga hej till varma koftan.

Men idag firar vi med ännu en dag med högtryck, sommaren är inte helt slut.

Kommentarer

 1. Nope. Sommaren är INTE slut. Härligt väder i Skåne idag. :-)

  Igår var det dock vintersko-inköp till barnen. Tvära kast! Det där med stövelinköp funderar jag också på. Tror att jag måste slå till - i år också. :-)

  SvaraRadera
 2. Malin: Jag hoppas jag kan tjata lite till i några inlägg om att sommareninte är slut! :)

  SvaraRadera
 3. Här blev det hux flux riktig sommar idag. Vi njöt av middag ute, utan kofta. Härligt!

  SvaraRadera
 4. Å nej nej nej, jag vill inte seee några gula löv - än!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg