Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Upp och ned

JAS-39-Gripen

Utanför ösregnade det, men det var vi ovetandes om. Vi befann oss inne i berget på Aeroseum i Säve, utanför Göteborg. Ett kombinerat ålderdomshem och showroom över vad svenska försvaret presterat genom tiderna. Numera används en dyrGrip till att, ja, just det, kasta ringar på. Väl investerat!

I ett flygplan var motorn urmonterad och man fick krypa igenom planet och ut genom luftintaget. Jag som inte har några cellskräckskänslor i vanliga fall, fick en förnimmelse om hur det lär kännas. Träffade på en annan mamma (= kvinna i 35-årsåldern) som vände när hon såg min min på vägen när jag pressade mig ut genom luftintaget!

Jag provsatt ett av de större planen och det kändes riktigt häftigt att sitta där; tänk att dessutom ha kontroll över det i luften! Vi provsatt också en sån där uppblåsbar orange räddningsflotte med tak också. Det krävdes inte mycket fantasi för att förstå obehaget att behöva använda en sådan.

Tissdasstema idag är upp och ned och upp kommer de här planen säkerligen inte igen.

Flygplan

Kommentarer

 1. Säkert jätteintressant att besöka det där muséet! Bra tolkning av temat också.

  SvaraRadera
 2. Härlig tolkning av temat!
  Ha en underbar tisdag.
  Kramen.

  SvaraRadera
 3. Kul med flygplan tycker jag :)

  SvaraRadera
 4. Vad kul...och visst ska man prova på när man kan...just som ni gjorde.
  Ha en trevlig dag

  SvaraRadera
 5. Vad spännande för lilla tjejen! fins bilder.

  SvaraRadera
 6. Spännande! Har aldrig varit där själv.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg