Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Tvagning

Gräshoppa-och-späckhuggare

Barnen och jag cyklade bort till loppisen i lördags. Det var kö in till parkeringen! Mycket folk. Så mycket att barnen fick behålla cykelhjälmarna på. Mycket folk på loppis trissar upp stämningen: vem hittar det bästa fyndet först?

På bilden: en styck späckhuggare och en styck gräshoppa på desinfektion i vasken, i mitt fynd: en vit kruka i mjölkglas till en rosa pelargon. Späckhuggaren fick omgående genomgå en stämbandsoperation då jag inte märkt förrän hemma att den kunde pipa högt om man klämmer på den. Numera flåsar den bara lätt!

Kommentarer

  1. Tänk att desifektion kan se så snyggt ut. Finns många saker som man inte visste att man behövde. Den vita vasen ser jättefin ut.

    Kul med loppis! Jag har ännu inte att lyckas komma iväg på någon loppis i år. Tur att inte sommaren är slut riktigt än. :-)

    SvaraRadera
  2. Malin: Visst är det så. Barnen undrade vad vi skulle köpa på loppisen när vi åkte dit. Då fick man sig en tankeställare... Men kul är det och visst behövde jag en kruka till!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg